1.4408

DIN (Něm): 1.4408

AISI (USA): ASTM-A351-CF8M

Jedná o nerezovou ocel z rodiny austenitických nerezových ocelí. Číselný kód 1.4408 je v souladu s evropským normováním, kde je to ekvivalent americké normy AISI 316. Tato ocel obsahuje molybden, což zvyšuje její odolnost vůči korozivním účinkům a je obecně považována za odolnou vůči korozi a kyselinám.

ASTM-A351-CF8M je označení pro nerezovou ocel, která je specifikována podle normy ASTM A351. Tato norma pokrývá specifikace pro litou nerezovou ocel, zejména pro ventily a související zařízení.

CF8M je označení chemického složení nerezové oceli. V tomto případě, "CF" značí litou nerezovou ocel (Cast Stainless Steel) a "8M" označuje konkrétní typ oceli. V tomto kontextu se "M" obvykle používá jako značení pro molibden, což naznačuje, že ocel obsahuje molibden pro zvýšení odolnosti vůči korozivním vlivům.

Takže ASTM-A351-CF8M je norma pro litou nerezovou ocel obsahující molibden. Tato ocel je obecně odolná vůči korozi a používá se v zařízeních jako jsou ventily, armatury a další součásti v odvětvích průmyslu, kde je kladen důraz na odolnost proti korozi a chemické stabilitě.